Życie jest piękne

22.06.2021

1 minuta

Jadłospis w cukrzycy i stanach przedcukrzycowych

Skrót informacji

Menu diabetyka jest dietą zdrową, urozmaiconą, o wysokiej gęstości odżywczej, w której warto pamiętać o włączeniu żywności zawierającej korzystne z punktu widzenia cukrzycy związki bioaktywne, takie jak polifenole, flawonoidy oraz wysokiej jakości tłuszcze roślinne.


Autor: dr hab. Magdalena Człapka-Matyasik
adiunkt w Katedrze Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Inne artykuły tego autora
Masz jeszcze
,
aby grać o nagrodę w tej edycji!
Sprawdź, w jakich aktywnościach
możesz jeszcze wziąć udział:
Masz jeszcze , aby grać o nagrodę w tej edycji! Sprawdź, w jakich aktywnościach możesz jeszcze wziąć udział:

Poprzedni artykuł

Żywienie w zespole policystycznych jajników

Następny artykuł

Wielkie odkrycie

Polecane dla Ciebie

Szkolenia