Skrót informacji
Jak poprawnie bilansować posiłki dla kobiet po menopauzie? Jakie produkty powinny zawierać przygotowywane dania?
Składniki na 1 porcję:
Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
Składniki na 1 porcję:
Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo i obrać. Twaróg, sardynki, jajko, natkę pietruszki należy zmiksować/zblendować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli. Posypać szczypiorkiem. Podawać z chlebem żytnim na zakwasie i plastrami ogórka.
Składniki na 1 porcję:
Przygotowanie: Cebulę, marchew i seler pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na patelni. Dodać tartą marchew i seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmaż. Dodać pomidory i wszystkie przyprawy (papryka, sól, pieprz) oraz przepłukaną soczewicę. Sos doprowadzić do redukcji, gotując ok. 15-20 minut. Podawać z ugotowanym makaronem. Posypać parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz posiekaną bazylią.
Przyjmowanie leków z grupy antagonistów witaminy K a spożywanie produktów bogatych w tę witaminę
Menu przyszłych rodziców