Skrót informacji
Co jeść, by móc cieszyć się dobrym wzrokiem? Niezwykle istotne jest stosowanie diety bogatej w odpowiednie składniki żywnościowe.
Przygotowanie: Batata i buraka umyć, obrać, pokroić w plasterki, wymieszać z olejem rzepakowym i przyprawami. Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut. Uprażyć kawałki orzechów. Cebulę posiekać. Awokado i ser feta pokroić. Jarmuż sparzyć wodą. Warzywa wymieszać, dodać orzechy, olej lniany, kawałki sera feta, plasterki cebuli, sok z cytryny. Całość posypać owocami granatu.
Przygotowanie: Łososia opłukać i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, startym czosnkiem sokiem z cytryny, miodem i oliwą (łyżka), zamarynować. Sos pietruszkowy: natkę pietruszki zblendować z czosnkiem, oliwą (łyżka), orzechami. Doprawić do smaku. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Wymieszać z olejem (łyżka), ziołami. Rybę i warzywa piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C przez 20 minut. Rybę podawać z sosem.
Przygotowanie: Składniki zblendować, ewentualnie z dodatkiem wody mineralnej do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Lodowi Wojownicy na szczycie świata
Wielkanoc w wersji light