Z każdego kęsa jedzenia warto zatem wyeliminować chemiczne dodatki. Julita Bator już zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można dobrze się odżywiać bez wydawania wielkich pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, proponuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. Książkę ilustrują zdjęcia potraw pokazujące, że jedzenie bez chemii prezentuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i sztucznych barwników.
„Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy”, Julita Bator, Społeczny Instytut Wydawniczy Znak
Z życia farmaceuty – cz. 3
Nowe Migracje