Aktualności

11.03.2009

1 minuta

Menu na długowieczność

Spis antyoksydantów opublikował Gary Williamson, profesor katedry żywności leczniczej (nutraceutyków) uniwersytetu w Leeds.

Wskazane antyoksydanty to:


  • jabłka,

  • jeżyny,

  • czarna herbata,

  • czernice,

  • brokuły,

  • chleb z otrębami,

  • wiśnie,

  • pomidory cherry,

  • kawa,

  • brusznice,

  • gorzka czekolada,

  • zielona herbata,

  • pomarańcze,

  • brzoskwinie,

  • śliwki,

  • maliny,

  • czerwone winogrona,

  • czerwona cebula,

  • szpinak,

  • truskawki.


 

Wniosek: lista prof. Williamsona jest listą antyoksydantów - pisze dziennik, podkreślając, że żywić się wyłącznie tymi produktami nie tylko nie sposób, lecz i nie wolno.


Autor: „Redakcja”

Inne artykuły tego autora

Poprzedni artykuł

Depresja młodych palaczy

Następny artykuł

Jeżyny chronią przed rakiem

Polecane dla Ciebie

Szkolenia