Aktualności

06.04.2010

1 minuta

Rozpoczęcie działalności już bez zgody sanepidu

Mniej formalności przedsiębiorcy zawdzięczają ustawie z 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 21, poz. 105), która weszła w życie 11 marca br. Wystarczy, że co najmniej 14 dni przed rozpoczęciem produkcji żywności, opakowań oraz wprowadzaniem towarów spożywczych do obrotu, złożą wniosek o wpis do rejestru albo o wpis i zatwierdzenie zakładu.


Autor: „Redakcja”

Inne artykuły tego autora

https://farmacjapraktyczna.pl/kontrole-w-aptece-uprawnienia-sanepidu-i-nfz/


Poprzedni artykuł

Uwaga zmiana przepisów!

Następny artykuł

Apteki nie stracą na jednakowych cenach

Polecane dla Ciebie

Szkolenia