Aktualności

27.04.2009

1 minuta

Jarosze mniej narażeni na raka

W testach uczestniczyło blisko 53 tys. osób w wieku 20-89 lat. Badanych podzielono na cztery grupy: osoby jedzące mięso, osoby, w których diecie przeważają ryby, a także osoby stosujące dietę wegetariańską i wegańską. Analiza danych wykazała, że wegetarianie i ludzie jedzący dużo ryb chorowali na raka znacznie rzadziej niż osoby spożywające mięso.


Autor: Redakcja

Inne artykuły tego autora
Masz jeszcze
,
aby grać o nagrodę w tej edycji!
Sprawdź, w jakich aktywnościach
możesz jeszcze wziąć udział:
Masz jeszcze , aby grać o nagrodę w tej edycji! Sprawdź, w jakich aktywnościach możesz jeszcze wziąć udział:

Poprzedni artykuł

Fundusz ma coraz mniej pieniędzy

Następny artykuł

Wiśnie łagodzą bóle stawów

Polecane dla Ciebie

Szkolenia